Christians lax

0 röster
4

På onsdagar tar Marie Tegnér med sig lite nyttiga råvaror. Christian lagar en rätt, Marie en lite nyttigare. Här är Christians lax med smak av ingefära.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,5 kg lax, gärna salmalax
  • 1 bit ingefära, skalad riven
  • 1 apelsin, skal och juice
  • 0,5 dl socker
  • Salt, efter smak
  • Grovmalen svartpeppar, efter smak

Garnera med

  • ärtskott

Gör så här

  1. Skiva laxen tunt
  2. Blanda apelsinsaft, rivet apelsinskal, riven ingefära, salt och socker så att salt och socker löser sig.
  3. Pensla på laxskivorna. Peppra efter smak.
  4. Låt stå och dra ca 30 minuter.
  5. Garnera med ärtskott!
3 december 2010
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept