Ananas med vanilj

0 röster
4

På onsdagar tar Marie Tegnér med sig lite nyttiga råvaror. Christian lagar en rätt, Marie en lite nyttigare. Här är Christians efterrätt med ananas och vanilj.

Här hittar du Maries motsvarithet

Julig fruktsallad

.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl kesella vanilj
  • 200 g ananas
  • 0,5 dl gula russin
  • 2 msk florsocker
  • 1 st apelsin, saften
  • 0,5 dl vatten
  • 2 st passionsfrukter
  • 2 st kanelstänger
  • 2 st valnötter
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Skala och skär ananas i bitar.
  2. Smält socker i en stekpanna med vatten, apelsinjuice och kanelstäng.
  3. Låt koka upp.
  4. Lägg i ananas bitarna.
  5. Koka allt tills vätskan är inkokt och allt karamelliserats.
  6. Pressa i passionsfrukten.
  7. Lägg kesellan i botten, sen den glaserade ananasen och garnera med riven valnöt och citronmeliss.
3 december 2010

Fler goda recept