Osttallrik med portvinskokta aprikoser och toblerone

Osttallrik med portvinskokta aprikoser och toblerone
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Osttallrik med portvinskokta aprikoser och toblerone

4 ingredienser

En delikat efterrätt är en tallrik med ost och portvinskokta aprikoser. Och glöm inte tobleronen!

MORGAN ALLING MATKASSE

MIN drömkasse:
Mixat från alla världens hörn. Jag gillar att blanda frukt med kött, apelsiner i sallander osv... gillar mycket olika smaker, koriander, basilika, osv... mycket smaker... inte stark men olika smaker.
− Fläskfilé 250g ca 25:-
− Apelsin ca 3:-
− Koriander, färsk ca 10.-
− Nudlar ca 5:-
− Aprikoser torkade naturgodis lösvikt ca 10:-
− Avokado ca 5:-
− Soltorkade tomater, burk 30.- färska ca 10:-
− Grönmögelost ca 20:-
− Toblerone ca 20:-
TOTALT: 108:-

Ingredienser

portioner
  • 12 aprikoser
  • portvin
  • rörsocker
  • 1 bit grönmögelost, av valfri sort

Gör så här

  1. Dela osten i kuber och sätt på gafflar.
  2. Häll råsocker i varm kastrull och smält.
  3. Slå på portvin och koka ihop och lägg i aprikoserna.
  4. Servera aprikossalsan tillsammans med osten.
  5. Dela toblerone i bitar och servera bitarna som de är vid sidan om ost tallriken.