Ostbricka med karamelliserade valnötter på mangoldskottsbädd

Ostbricka med karamelliserade valnötter på mangoldskottsbädd
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Ostbricka med karamelliserade valnötter på mangoldskottsbädd

8 ingredienser

Ostbricka är perfekt att ta fram på festen! Här med valnötter på mangoldskottsbädd.

VIGGO CAVLINGS MATKASSE

MEN detta VILL jag gärna äta:
Ostron och tonfisk är gott. Fisk på det hela taget är fantastiskt. Kobebiff är också kul. Tryffel är sagolikt gott.

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Årstiderna.com + skaldjur och ekologiskt fiskad fisk.
− Flundra
ca 30:-
− Mangoldskott
ca 10:-
− Eko Potatis
ca 5:-
− Räkor
ca 10:-
− Persilja
ca 10:-
− Grön mögel + Get
ca 25:-
− Walnöt – kärnor
ca 10.-
− Spena
ca 10:-
− Ägg
ca 10:-
− Melon
ca 10:-
− Citronmeliss
ca 10:-
TOTAL: 140:-

Ingredienser

portioner
  • 1 grönmögelost, liten bit
  • 1 getost, liten bit
  • 50 g valnötter
  • 100 g mangoldskott
  • honung
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Dela ostarna i små kuber, trä kuberna på gafflar.
  2. Rosta valnötterna i ugn med olivolja, salt och peppar. Ta ur valnötterna när de är klara och ringla honung över.
  3. Lägg mangoldskotten på en tallrik, lägg gafflarna med ostkuberna på salladen och strö valnötter över alltihop.