Rabarberpaj med vaniljkräm

Rabarberpaj med vaniljkräm
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Rabarberpaj med vaniljkräm

7 ingredienser

En riktig sommarpaj är en med rabarber som serveras med vaniljkräm. Det smälter i munnen!

MARTIN LIDBERGS MATKASSE

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Bröd, räkor mm till en toastskagen till förrätt kanske.
Blandade grönsaker då avocado är ett måste, fisk, kanske lax, ris och någon god sås. Chokladpudding eller något annat med choklad till efterrätt slår aldrig fel. Detta finns i min dröm-kasse
− Lax, 250g ca 30:-
− Ris ca 5:-
− Blomkål ca 10:-
− Parmaskinka, paket ca 20:-
− Avokado ca 5:-
− Papaya ca 10:-
− Ruccola ca 10:-
− Gruyere ca 20:-
− Morötter ca 5:-
− Aubergine ca 10:-
− Timjan ca 10:-
TOTALT: 135:-

Ingredienser

portioner
  • 2 rabarber
  • strösocker

Smuldeg:

  • 75 g margarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Gör en smuldeg, dvs blanda ingredienserna ovan.
  2. Skär rabarber i fina skivor.
  3. Lägg i form och strö över socker.
  4. Ställ formen i ugn 180 grader till smuldegen fått fin färg.
  5. Blanda creme fraiche med vaniljsocker och servera till pajen.