Karamelliserade apelsinklyftor med vaniljkräm

Karamelliserade apelsinklyftor med vaniljkräm
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Karamelliserade apelsinklyftor med vaniljkräm

7 ingredienser

Saftiga karamelliserade apelsinklyftor med kräm av vanilj till.

LARS LEIJONBORGS MATKASSE

MEN detta VILL jag gärna äta:
Kycklingfilé, laxfilé, kalvfilé, färsk sparris, färska rödbetor, färskpotatis.
− Kycklingfilé ca 20:-
− Gulbetor/rödbetor, färska ca 15:-
− Mandelpotatis ca 10:-
− Chevré ca 20:-
− Tomat ca 5:-
− Jordärtskocka ca 10:-
− Vit choklad ca 15:-
− Apelsin ca 5:-
− Vaniljstång ca 10:-
TOTALT: 110:-

Ingredienser

portioner
  • 2 dl rörsocker
  • 1 dl vatten
  • 1 dl cointreau
  • 2 apelsiner
  • 2 dl crème fraîche
  • 100 g vit bakchoklad
  • 3 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Häll råsocker i kastrull och späd på med vatten och cointrue.
  2. Lägg i den uppskurna vaniljstången.
  3. Smält blandningen till en karamell och lägg i de fina apelsinklyftorna.
  4. Koka ihop några minuter.
  5. Blanda creme fraiche med vaniljsocker.
  6. Riv den vita chokladen.
  7. Lägg upp apelsinerna på tallrik och servera med en klick vaniljkräm.
  8. Strö över den vita chokladen.