Flamberade plommon med vaniljkräm

Flamberade plommon med vaniljkräm
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Flamberade plommon med vaniljkräm

5 ingredienser

Servera flamberade plommon med kräm av vanilj efter varmrätten. Krämig och god efterrätt!

YVONNE RYDING MATKASSE

MEN detta VILL jag gärna äta:
Mycket grönsaker, gärna udda sådana. Kryddor som är lite osvenskt i kombination med udda tillbehör. Typ couscous, vete……råris.

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Härliga fräscha grönsaker och frukter. En stor fin hummer och lite löjrom.
− Cous cous ca 5:-
− Mynta ca 10:-
− Feta ca 15:-
− Chili ca 3:-
− Hummer fryst, 150g ca 50:-
− Zuchini ca 10:-
− Svart tomat ca 5:-
− Crisp sallad kruka ca 10:-
− Plommon ca 10:-
− Pistagenötter ca 10:-
TOTALT: 128:-

Ingredienser

portioner
  • 6 plommon
  • 1 dl cointreau till flambering
  • pistagenötter

Vaniljkräm:

  • 2 dl crème fraîche
  • 3 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Dela och kärna ur plommonen.
  2. Skär i bitar och värm i panna.
  3. Häll på cointrue och tänd sedan på.
  4. Ta bort skalen på ¾ av nötterna och blanda med plommonen.
  5. Lägg upp på fat och garnera med resten av nötterna.
  6. Blanda creme fraiche med vaniljsocker.
  7. Servera krämen till plommonen.