Äppelpaj med vitchoklad kräm

Äppelpaj med vitchoklad kräm
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Äppelpaj med vitchoklad kräm

10 ingredienser

En smarrig efterrätt med äpplen och krämig vit choklad. Mums!

CARIN DA SILVAS MATKASSE

MEN detta VILL jag gärna äta:
Allt med kyckling, ingefära, pasta, och alla desserter…..

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Kycklingfilé, ingefära, kanelgifflar (konstigt jag vet) pasta
− Kycklingfilé ca 40:-
− Chili ca 3:-
− Lime ca 5:-
− Ingefära ca 10:-
− Vit choklad ca 20:-
− Spenat ca 10:-
− Vattenkrasse ca 10:-
− Äpple ca 5:-
− Fullkorns pasta ca 5:-
TOTAL: 108:-

Ingredienser

portioner
  • 2 äpplen
  • malen kanel
  • strösocker

Smuldeg:

  • 75 g margarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljsocker

Vit chokladkräm:

  • 1 vit chokladkaka
  • 1 limefrukt

Gör så här

  1. Riv den vita chokladen och blanda med rivet limeskal i yoghurten.
  2. Skär äpplen, strö över kanel och lägg i smörad form.
  3. Strö över smuldeg och grädda i ugn tills den fått fin färg.
  4. Servera med den vita chokladkrämen.