Tomat– och dragonbräserat majskycklingsbröst serveras med svartpepparstuvad risoni

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 majskycklingbröst
  • olivolja till stekning
  • 0,5 kg mogna tomater
  • 1 schalottenlök, skivad
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl vatten
  • svartpeppar, salt
  • några kvistar dragon, plockade
  • 200 g risoni
  • 2 dl grädde
  • 20 g färsk riven parmesan
  • svartpeppar, salt
  • 4 vita sparrisar, skalade och blancherade
  • 8 klyftor vitlök, blancherade
  • olivolja
  • socker, salt

Gör så här

  1. Stek kycklingen gyllenbrun. Smaka upp med salt och peppar.
  2. Skär tomaterna i grova bitar. Fräs lök och vitlök. Lägg i tomaterna och dragonen. Slå på vatten och olivolja. Koka ihop. Smaka upp med salt och svartpeppar. Ev lite socker. Mixa och sila.
  3. Koka risonin i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Koka ihop grädde och svartpeppar. Strö över parmesanen precis innan servering.
  4. Rosta sparris och vitlöksklyftor. Smaka upp med salt och lite socker.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept