Sojastekt ryggbiff med het mangosalsa och lökringar

0 röster
4
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 bitar ryggbiff à 150 g
  • 1 dl soja
  • 1 mogen mango
  • 0,5 chili, finskuren
  • 3 vårlökar, skurna i slantar
  • bladpersilja, strimlad
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 gul lök, skuren i ringar

Till panering:

  • 2 ägg, vispade
  • 1 dl mjöl
  • ströbröd
  • olja

Gör så här

  1. Skär mangon i tärningar. Blanda samman vårlök, chili och bladpersilja med mangon. Smaka upp med salt, peppar och olivolja.
  2. Stek ryggbiffen på båda sidor. Slå på sojan och låt den koka in.
  3. Dubbelpanera lökringarna. Doppa dem i ägg och vänd dem sedan i mjöl och ströbröd. Fritera i het olja. Tänk på att alltid ha lite kall olja till hands. Om frityroljan blir för het, så är det i så fall bara att slå i lite av den kalla oljan.
15 november 2007

Laddar fler recept