Sojastekt ryggbiff med het mangosalsa och lökringar

15 november 2007
4

Du behöver

  • 4 bitar ryggbiff à 150 g
  • 1 dl soja
  • 1 mogen mango
  • 0,5 chili, finskuren
  • 3 vårlökar, skurna i slantar
  • bladpersilja, strimlad
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 gul lök, skuren i ringar

Till panering:

  • 2 ägg, vispade
  • 1 dl mjöl
  • ströbröd
  • olja

Gör så här

  1. Skär mangon i tärningar. Blanda samman vårlök, chili och bladpersilja med mangon. Smaka upp med salt, peppar och olivolja.
  2. Stek ryggbiffen på båda sidor. Slå på sojan och låt den koka in.
  3. Dubbelpanera lökringarna. Doppa dem i ägg och vänd dem sedan i mjöl och ströbröd. Fritera i het olja. Tänk på att alltid ha lite kall olja till hands. Om frityroljan blir för het, så är det i så fall bara att slå i lite av den kalla oljan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept