Sesamstekt tonfisk med mangosalsa, sojaglace och grönsaksnudlar

5 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g tonfisk
  • 1 st mogen mango, skuren i tärningar
  • 1 st tomat, skalad och tärnad
  • 0,5 st rödlök, finskuren
  • 200 g snabbnudlar
  • 2 dl kycklingbuljong
  • lite olivolja
  • 2 dl soja
  • 1 dl honung
  • 0,5 st purjolök, strimlad
  • 1 st morot, strimlad
  • 1 knippe gräslök, skuren
  • sesamfrö, svarta och vita

Gör så här

  1. Rulla tonfiskbitarna i sesamfröna. Salta och peppra. Stek tonfisken hastigt.
  2. Koka nudlar i buljongen. Låt purjo, gräslök och morot koka med någon minut.
  3. Blanda samman mango, tomat, rödlök. Smaka upp med lite olivolja, salt och svartpeppar. Koka ihop sojan med honung till simmig konsistens.
15 november 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept