Löjrom med currycreme och syrad lök

15 november 2007
4

Du behöver

  • 120 g löjrom
  • 1 st rödlök, tunt skivad
  • 1 st gul lök, tunt skivad

Lag:

  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 st grönt äpple, skuret i bitar
  • 0,5 st gul lök, finskuren
  • 3 msk curry
  • lite salt
  • olja

Gör så här

  1. Lägg löken i lagen. Låt ligga tills löken är mjuk. Ta upp och torka av.
  2. Fräs lök och äpple. Tillsätt curryn, smaka upp med salt och peppar. Koka
  3. Tills det är mjukt. Mixa till en slät kräm. Låt svalna. Blanda samman currykrämen med creme fraichen. Vispa tills krämen hårdnar något.
  4. Servera till löjrommen och den syltade löken.
Kommentera receptet

Fler goda recept