Helstekt bergtunga med rostad mandelpotatis, rödbetor, kapris och brynt dillsmör

Christian Hellberg

Helstekt bergtunga med rostad mandelpotatis, rödbetor, kapris och brynt dillsmör

9 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 4 bergtungor, skurna och klippta
  • 0,5 kg mandelpotatis, kokta
  • 8 delikatessrödbetor
  • 10 stora kaprisbär
  • 100 g smör
  • 20 g dill, skuren
  • salt
  • peppar
  • 1 citron, skuren i klyftor

Gör så här

  1. Klyv fisken på längden. Stek bergtungan i smör. Ös fisken med smöret.
  2. Dela potatis och rödbetor i lagom stora bitar. Rosta potatis och rödbetor i smör, så de får en gyllenbrunfärg. Lägg i kaprisen.
  3. Bryn smör. Blanda i dill i det brynta smöret.