Blandad sommarsallad med tunt skivad parmaskinka och mild gräslöksost

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 ask machésallad
  • 1 knippe ruccola
  • 1 kruka romansallad
  • 1 knippe minisparris, kokt
  • 2 kvisttomater, urkärnade
  • 60 g sockerärtor, kokta
  • 2 schalottenlökar, finskurna
  • basilikablad
  • bladpersilja, plockad
  • spenatblad
  • lite balsamicovinäger
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • 12 skivor parmaskinka
  • 100 g gräslöksfärskost, eller annan liknande färskost

Gör så här

  1. Fräs schalottenlök. Vänd runt sparrisen i schalottenlöken.
  2. Blanda samman olivolja med balsamicovinägern och salt och peppar. Blanda samman alla salladsorter med de färska örterna. Lägg sockerärtor och tomater i vinägretten. Blanda samman allt. Lägg sparrisen överst. Rulla skinkskivorna till en rulle. Servera med en klick gräslöksost.
15 november 2007
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept