Ossobuco på fläskkarré med saffransbulgur och vispat gremolatasmör

8 röster
1h
4

Originalet på Ossobuco är gjord av kalvlägg. Den här varianten på fläskkarré är är lite annorlunda, men ack så god!

Visa mer
1h
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g fläskkarré
  • 1 blekselleristjälk
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 1 fänkål
  • 2 tomater
  • 1 förp krossade tomater
  • 2 King solo vitlökar
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl mörk kalvfond
  • 100 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk gurkmeja
  • 2 citroner
  • 30 g bladpersilja
  • 4 dl okokt bulgur

Gör så här

  1. Fläskkarré: Stycka köttet i 4 skivor, cirka 3 centimeter tjocka. Skala morot, lök, blekselleri och en av vitlökarna. Hacka allt fint.
  2. Bryn karrén i lite av smöret på medelhög temperatur i stekpanna. Lyft ur köttet. Häll i olivoljan och bryn därefter lök- och morotshacket.
  3. Lägg tillbaka köttet och slå därefter på vin, fond, rosmarinkvisten och den krossade tomaten. Koka upp och sänk sedan värmen och låt småputtra i 40-50 minuter. Späd eventuellt med vatten om det saknas vätska.
  4. Gremolatasmör: Finhacka vitlöken, bladpersiljan och skalet av citronen. Vispa upp det rumstempererade smöret med elvisp tills det blir luftigt.
  5. Tillsätt vitlöken, bladpersiljan och citronskalen. Pressa i citronsaften. Smaka av med salt och svartpeppar från kvarn.
  6. Bulgur: Kärna ur tomaterna och tärna fint. Strimla fänkålen tunt.
  7. Koka upp 8 deciliter saltat vatten med saffran och gurkmeja i. Häll i bulguren i vattnet och koka i 7 minuter, tillsätt fänkålen och koka ytterligare 1 minut. Ta av från värmen och låt svälla någon minut.
  8. Blanda i den tärnade tomaten och smaka av med salt och svartpeppar.
20 december 2007

Laddar fler recept