Rigatoni med kyckling och salvia

Rigatoni med kyckling och salvia
Foto: Barilla
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Rigatoni med kyckling och salvia

10 ingredienser

20 min

Rigatoni del Pollarolo - gott och italienskt!

Ingredienser

portioner
  • 400 g rigatoni
  • 40 g smör
  • 600 g urbenat kycklinglår alt kycklingfilé
  • 6 salviakvistar (alt 1 msk torkad salvia)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 msk kalvfond
  • 2 msk parmesanost, finriven
  • 1 dl marsalavin, sött

Garnering

  • 70 g parmesanost, finriven
  • några salviablad

Gör så här

  1. Värm en stekpanna och smält smöret på medelvärme. Skär kycklingen i ca 3 cm långa och1,5 cm breda bitar. Bryn tills de får färg, ca 3 minuter. Grovhacka salvian, lägg i tillsammans med kycklingen och stek ytterligare 3 minuter. Häll på vinet, grädden och kalvfonden, sänk värmen och låt såsen sjuda ihop medan pastan kokar, ca 10 minuter.
  2. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  3. Häll av pastan, lägg ner pastan i stekpannan med såsen och tillsätt ca 2 msk finriven parmesan. Vänd ihop ordentligt. Lägg upp pastan och garnera med grovhackad färsk salvia och finriven parmesan.