Chokladcreme med olivolja och salt

Chokladcreme med olivolja och salt
Foto: TV4

Chokladcreme med olivolja och salt

Av: Christian - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

2h

Chokladcreme med brödkrutonger, olivolja och salt ger ett gott och spännande möte mellan sött och salt.

Vintips
Taylor’s Late Bottled Vintage port, art.nr. 82744, 169 kr. Choklad och portvin passar som handen i handsken.

Christian bjöd även på

Carpaccio på rödbetor med getost

Rådjurssadel med klassiska tillbehör

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Chokladcreme

  • 100 g mörk choklad 70 %
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk flingsalt

Brödkrutonger

  • 1 skiva vitt bröd
  • 1 msk olivolja

Gör så här

Chokladcreme

  1. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke.
  2. Koka upp grädden och häll den över chokladen.
  3. Vispa tills chokladen smält och krämen är slät.
  4. Häll upp i små glas eller koppar och kyl ca 2 timmar.

Brödkrutonger

  1. Fintärna toastbrödet och stek det i olivoljan tills det fått en gyllene färg.
  2. Låt krutongerna rinna av väl på hushållspapper.
  3. Servera chokladkrämen överströdd med knapriga krutonger, olivolja och flingsalt.