Räksoppa gjord på vitt vin

16 röster
40 min
4

En soppa så god att man antingen skiter ner sig eller trillar av stolen. /Christian

Här hittar du Christians

Rosmarindoppade bröd



Dryckestips
Leth Grüner Veltliner, art.nr. 4200, 75 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
40 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 25 cl vitt vin
  • 90 ml hummerfond
  • 1 l mjölk
  • 4 dl grädde
  • 30 räkor, färska (ca)
  • färsk timjan

Serveras med

  • Rosmarindoppat bröd

Gör så här

  1. Häll i vinet i en kastrull.
  2. Koka bort ungefär hälften av vinet.
  3. Tillsätt sedan den ljuvliga fonden, låt den beblanda sig på ett kärleksfullt sätt med det goda vinet.
  4. När det väl är gjort kan du sänka värmen på plattan till hälften och hälla i grädden och mjölken.
  5. Låt allt småputtra i 20 minuter.
  6. Vid servering
    Tillsätt räkor och färsk timjan i samband med servering.
  7. Rosmarindoppat bröd passar som drivern till golfbagen ihop med räksoppan.
16 november 2010
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept