Räksoppa gjord på vitt vin

16 röster
40 min
4
40 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 25 cl vitt vin
  • 90 ml hummerfond
  • 1 l mjölk
  • 4 dl grädde
  • 30 st räkor, färska (ca)
  • färsk timjan

Serveras med

  • Rosmarindoppat bröd

Gör så här

  1. Häll i vinet i en kastrull.
  2. Koka bort ungefär hälften av vinet.
  3. Tillsätt sedan den ljuvliga fonden, låt den beblanda sig på ett kärleksfullt sätt med det goda vinet.
  4. När det väl är gjort kan du sänka värmen på plattan till hälften och hälla i grädden och mjölken.
  5. Låt allt småputtra i 20 minuter.
  6. Vid servering
    Tillsätt räkor och färsk timjan i samband med servering.
  7. Rosmarindoppat bröd passar som drivern till golfbagen ihop med räksoppan.
16 november 2010

Fler goda recept