Bonbons pour l´âme

0 röster
1h 20 min
4

En dessert med smak av elegans och livskvalité. /Christian

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1h 20 min
4

Du behöver

  • mynta
  • 100 g vit choklad
  • 30-50 g mörk fin choklad med hög kakaohalt
  • 2 ägg
  • 2,5 dl grädde
  • 20 jordgubbar, färska
  • 1 lime

Gör så här

  1. Smält den vita chokladen i en skål i micron.
  2. Låt den sedan svalna något.
  3. Rör i lätt vispade äggulor (undvik äggskalskänning).
  4. Vispa grädde lättsamt tills den tjocknar.
  5. Rör i hälften av grädden med vit choklad och äggulorna och blanda väl.
  6. Vänd ner resterande vispgrädde med stora tag tills den blir till en fluffig massa.
  7. Fyll fyra portionsglas med moussen och in i kylen minst 60 minuter.
  8. Smält mörk choklad och fyll en sprits.
  9. Spritsa sedan valfri dekoration på bakplåtspapper och ställ in i kyl.
  10. Garnera sedan med jordgubbar och kräma ut lime på moussen.
  11. Avsluta med ett lustfyllt humör genom att garnera med mynta på toppen.
17 november 2010

Laddar fler recept