Pannacotta di Frutti di bosco - Pannacotta med skogsbärssås

Pannacotta di Frutti di bosco - Pannacotta med skogsbärssås
Foto: TV4
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Pannacotta di Frutti di bosco - Pannacotta med skogsbärssås

8 ingredienser

Italiensk efterrätt med bärsås, fantastico!

Garnera även med chokladsås för att göra det extra lyxigt.

Ingredienser

portioner

Pannacotta

  • 5 dl vispgrädde
  • 50 g strösocker
  • 3 gelatinblad
  • 1 vaniljstång

Skogsbärssås

  • 250 g fryst bärblandning, skogsbär
  • 0,5 citron, saften
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten

Gör så här

Pannacotta med skogsbärssås

  1. Dela vaniljstången på mitten och ta ut fröna med kniv. Ta gelatinbladen lägg i kallt vatten så de blir mjuka. Häll grädden i en kastrull, lägg i fröna tillsammans med sockret.
  2. Låt grädden koka upp och stäng av. Ta de blöta gelatinbladen, krama ur vattnet och lägg dem i kastrullen, koka upp grädden igen. Stäng av värmen. Häll grädden i formar, ställ i kylen. Låt stå i kylskåp över natten.
  3. Lägg bären i en kastrull, häll ner saften av en halv citron, 1 dl socker och ca 1 dl vatten. Låt det bli varmt och ställ sedan in såsen i kylen tills den svalnat.
  4. Ta ut pannacottan och häll på såsen. Garnera med bär.