Isad ceviche på gulbetscarpaccio

Isad ceviche på gulbetscarpaccio
Foto: TV4

Isad ceviche på gulbetscarpaccio

Av: Christer Myrán

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

20 min

Den här chevichen är liksom originalet gjord på rå marinerad fisk i citrussaft. Med i glaset finns även tärnade grönsaker och frukter.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Cheviche

  • 400 g fisk, (marulk, lax, hälleflundra, tonfisk, en sort eller blandat)
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 citron, skal och saft
  • 1 apelsin, skal och saft
  • 2 limefrukter, skal och saft
  • 0,35 gurka
  • 1 röd paprika
  • 1 mango
  • 1 avokado
  • 2 sticklökar
  • 0,5 habanerochili, finhackad
  • 1 knippe koriander
  • 0,5 dl florsocker

Carpaccio

  • 4 gulbetor
  • flingsalt

Gör så här

Carpaccio

  1. Koka 4 gulbetor.
  2. Skär dem i tunna skivor, gärna med mandolin.
  3. Lägg ut på tallriken, i en cirkel.

Cheviche

  1. Tärna fisken i 1,5 x 1,5 cm stora tärningar.
  2. Blanda sedan fisken med citrussaften och rivet skal av citron, lime och apelsin.
  3. Blanda även i olivolja, socker, salt och peppar. Låt stå och marinera i ca 20 min.
  4. Skär ut kärnhus ur paprikan och dela på fyra.
  5. Rosta i ugnen på 250 grader tills den blivit svart och bränd på skalet.
  6. Ta ut och drag av skalet på paprikan tärna sedan.
  7. Tärna alla grönsaker och frukter utom sticklöken som finstrimlas.
  8. Blanda ned i marinaden.
  9. Strimla hälften av koriandern och blanda ned i marinaden. Resten sparas till topping.

Vid servering

  1. Lägg upp chevichen i glas.
  2. Ställ ett glas i mitten av betorna.
  3. Toppa chevichen med koriander och strö flingsalt på betorna.