Chokladfondant

Chokladfondant
Foto: TV4

Chokladfondant, en kladdig och härlig skapelse. Här serverad tillsammans med en mascarponeglass, romsås och hallon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

25 mars 2010

Du behöver

  • 100 g smör
  • 40 g strösocker
  • 2 st äggulor
  • 2 st ägg, hela
  • 100 g mörk choklad, hackad
  • 25 g vetemjöl

Mascarponeglass

  • 250 g mascarpone
  • 2,5 dl mjölk
  • 150 g socker
  • 1 st vaniljstång

Romsås

  • 100 g muscovadosocker
  • 100 g smör
  • 4-5 msk mörk rom
  • Hallon till servering

Gör så här

  1. Mascarponeglass
    Blanda allt och kör i glassmaskin.
  2. Chokladfondant
    Smält chokladen i vattenbad.
  3. Vispa smör och socker poröst och vitt.
  4. Tillsätt de hela äggen, ett i taget och sedan äggulorna.
  5. Tillsätt chokladen och sedan mjölet.
  6. Smörj och mjöla portionsformar.
  7. Fyll formarna 2/3.
  8. Baka av i ca 5 minuter i 200 grader.
  9. Romsås
    Värm allt i en kastrull tills sockret löst sig.
  10. Vid servering
    Lägg upp chokladfondanten och glass på en tallrik. Ringla över sås och dekorera med hallon.
Kommentera receptet

Fler goda recept