Fläskkotlett med grönsaksnudlar och salsa roja

Stek med influenser från Mexiko och Sydamerika. Perfekt att lägga på grillen under ljusa sommarnätter. Hettan kommer med salsan.

15 januari 2009
4

Du behöver

  • 4 st kotletter
  • nudlar
  • 1 st purjolök
  • 1 st zucchini
  • 3 st morötter
  • 0,5 st citron
  • socker
  • salt
  • vitpeppar

Salsa Roja:

  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 st vitlök, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 kg mogna tomater, grovt skurna
  • 1 dl fino sherry
  • 0,5 st citron, finrivet skal och ev lite saft
  • 50 g gröna oliver, urkärnade och hackade

Gör så här

  1. Pudra kotletterna med salt och stek dem.
  2. Skölj och strimla purjolöken. Skala och strimla morötterna. Strimla zucchinin och pressa lite citron över och pudra med socker. Koka nudlarna och tillsätt mot slutet av koktiden purjolök och morot. Häll av vattnet och tillsätt zucchini och smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Salsa Roja:
  4. Svetta löken mycket sakta i olivolja tills den blir mjuk. Tillsätt tomaterna, sjud och rör om då och då med en sked tills såsen är mycket reducerad. Häll i sherryn. Sila och tillsätt oliver och citronskal.
Kommentera receptet

Fler goda recept