Fiskgryta med krondillsmak

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 l grönsaksbuljong
  • 4 potatisar
  • 0,5 gurka
  • 4 tomater
  • 500 g gösfilé
  • 24 kokta kräftor
  • 3 skivor bacon
  • krondill

Gör så här

  1. Börja med att koka buljong. Den bekväme använder buljongtärning.
  2. Skala och dela potatisarna och skär dem i tunna skivor. Börja med att i buljongen koka potatisarna tillsammans med krondillen, eftersom de kräver den längsta koktiden.
  3. Tomaterna blancheras, skalas och delas. Kärnorna avlägsnas. Gurkan skalas och delas. Kärnorna skrapas ur med hjälp av en matsked och gurkan skärs i centimetertjocka bitar. Skär baconen i tunna strimlor.
  4. Fisken skärs i strimlor som får koka med i buljongen i 4-5 minuter. Gurkan kokas halva den tiden. Tomaterna och baconstrimlorna tillsätts någon minut före serveringen. Lägg sist i kräftorna.
15 november 2007
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept