Utskuren biff med endive och varm köttvinägrett

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 biffar
  • 6 endiver
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 limefrukt
  • 3 cl Bongs kalvfond
  • 1,5 dl olja
  • salt och peppar
  • lite strösocker ev

Gör så här

  1. Endiverna delas och får koka i 5 minuter i lättsaltat vatten. De läggs sedan i kallt vatten och stjälken/roten tas bort eftersom den är besk.
  2. Stek biffarna.
  3. Varm köttvinägrett: Skär morot och lök i små bitar och fräs i lite olja. En finess är att moroten ska ha lite tuggmotstånd (därför kort tillagningstid). Tillsätt 3-4 cl Bongs kalvfond. Salta och peppra. Tillsätt 1 dl olja och saften av en limefrukt.
  4. Stek endiven i olja. Salta, peppra och tillsätt lite socker.
15 november 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept