Saftig rostbiff med potatis- och sellerisallad

Enkelt och gott. Med aprikoser i harcot-vertsen blir det syrligt och salt dessutom.

16 september 2009
4

Du behöver

  • 500 g oxinnanlår
  • 400 g potatis
  • 0,5 st selleri (130 g)
  • 3 msk majonnäs
  • 2 krm curry
  • 2 st aprikoser
  • salt och peppar
  • smör till stekning
  • Senapsdessing
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • strösocker
  • vatten
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125º. Lägg den helst rumstempererade rostbiffen i en stekpanna och bryn den. Krydda med curry och salt. Lägg sedan rostbiffen i en ugnssäker form.
  2. Stick in en köttermometer så att spetsen når mitt in i köttet och hela röret är inne i steken,
  3. Ställ formen på galler i nedre delen av ugnen och låt den stå tills termometern visar minst 55º (mycket röd rostbiff) eller 60º (mer jämnt rosaröd rostbiff).
  4. Tag ut steken ur ugnen och låt den vila under folie på skärbräde minst 15 minuter, innan den skärs upp med vass kniv i tunna skivor. Eller låt den kallna helt. Den fina, koncentrerade skyn i ugnsformen kan man reda av till sås, om man så vill eller spara till annat tillfälle. Den går utmärkt att frysa in.
  5. Potatis- och sellerisallad:
  6. Skala potatisen och rotsellerin och skär i 1-1 1/2 cm stora tärningar. Koka dem tillsammans i lättsaltat vatten tills tärningarna är mjuka. Slå av vattnet och låt dem ånga av.
  7. Smaksätt en majonnäs lätt med curry och blanda ner i rotfrukterna.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept