Råkosttallrik som den serverades i S:t Petersburg

0 röster
25 min
4

Vill man äta nyttigt är råkosttallrik ett utmärkt val. Lite dressing piffar upp måltiden.

Visa mer
25 min
4
4 portioner

Du behöver

Råkosttallrik

  • 0,25 rödkålshuvud
  • 2 morötter
  • 0,5 fänkål
  • 2 decimeter purjolök
  • 0,5 dl klippt gräslök

Kaviarsås

  • 1 hårdkokt ägg
  • 1 äggula
  • 1 krm vitpeppar
  • 100 g kaviar
  • 2 dl vispgrädde

Alternativ: Lätt dressing

  • 1,5 dl gräddfil
  • 1,5 msk chilisås
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Så gör du råkosttallriken:
  2. Ansa och skölj grönsakerna.
  3. Strimla rödkålen fint.
  4. Strimla eller riv morötterna och fänkålen.
  5. Skiva purjolöken.
  6. Fördela grönsakerna i grupper på portionstallrikar.
  7. Sås till råkosttallriken:
  8. Mosa det kokta ägget. Tillsätt äggula, peppar, kaviar och vispad grädde.
  9. Alternativ: Lätt dressing
  10. Smaksätt gräddfilen med chilisås, lite salt och peppar.
  11. Häll såsen över grönsakerna.
  12. Strö gräslök över.
28 februari 2008
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept