Tjocka revbensspjäll

Tjocka revbensspjäll

5 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 1,38 kg revbensspjäll, köttiga och tjocka

Marinad:

  • 3 msk soja
  • 1 tsk ingefärspulver
  • 1 tsk chilipulver (eller kajennpeppar)
  • 1 blodapelsin, saften av

Gör så här

  1. Marinaden:
  2. Blanda ingredienserna till marinaden. Pressa blodapelsinen och blanda ner saften i marinaden.
  3. Spjällen kokas med gul lök, morötter, lagerblad och vitpeppar i ca 50 minuter. Låt köttet svalna något och lägg sedan ner i plastpåse (en rejäl som inte går sönder, eller ta dubbla påsar) med marinaden. Marinera i 1-2 dygn. Vänd påsen några gånger under tiden.
  4. Ta upp spjällen ur marinaden och torka av dem. Grilla tämligen hastigt så att spjällen blir precis genomstekta och får fin mörk färg.