Pilgrimsmusslor med jorgubbssky och tryfferad rotselleripuré

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 12 pilgrimsmusslor
  • salt och vitpeppar
  • 200 g rotselleri
  • salt
  • 2 msk smör
  • 2 msk tryffel
  • 6 dl fond
  • 1 dl socker
  • 2 dl jordgubbar
  • 1 msk maizena
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 citron

Gör så här

  1. Så här gör du: Smält sockret i en kastrull och låt det bli ljusbrunt. Tillsätt det i den heta buljongen, rör om och lägg i bären, låt sjuda 20 minuter utan lock. Sila. Nu återstår cirka fyra dl. Hetta upp såsen och red av den med maizena utrörd i två msk kallt vatten. Krydda med
  2. Peppar och koka upp såsen.
  3. Skala sellerin och skölj den. Dela den i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten. Därefter pressas den i en potatispress. Tillsätt smör och tryffel och smaka av med lite salt.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp en panna och stek pilgrimsmusslorna hastigt på båda sidor. Salta och peppra. Lägg de stekta musslorna i en ugnssäker form och sätt in dem i ugnen cirka två minuter. Garneras med gräslök.
15 november 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept