Edsbackas Krogs chokladdessert

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk nescafé
  • 500 g mjölkchoklad
  • 1 dl sockerlag
  • 4 äggulor
  • 200 g körsbär
  • 25 g socker
  • 1 gelatinblad

Gör så här

  1. Så här gör du: Koka de kärnfria körsbären med sockret tre till fyra minuter. Rör i gelatinbladet och låt det svalna.
  2. Värm grädden. Dela chokladen i bitar. Lägg i den och låt smälta med Nescafét. Vispa upp sockerlag och äggulor. När chokladen svalnat rörs sockret och äggen ned.
  3. Lägg lite chokladmousse i botten på en kaffekopp och därefter ett lager med körsbärskräm. Avsluta med ett lager chokladmousse.
  4. Garnera med färska bär.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...