Chorizopytt i ugnen

Chorizopytt i ugnen
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Chorizopytt i ugnen

6 ingredienser

35 m

Busenkel middag där allt lagas på en plåt. Färsk chorizo blandas med skivad potatis och klyftad rödlök. Smaksätts med apelsin och dragon. Perfekt när man är lat och inte orkar laga mat, bara in i ugnen, vänta lite och sen njuta! /Jessica

Ingredienser

portioner
  • 6 bakpotatisar [ca 2 kg]
  • 800 g chorizo fresco, dvs färsk och rå
  • 3 rödlökar
  • 1 apelsin
  • 2 msk torkad dragon
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva potatisen i centimeter tjocka skivor. Dela skivorna i 4 bitar.' Skiva löken. Skiva korven i lite mindre än köttbullestora bitar. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Riv över apelsinzest. Häll på dragon och olja. Blanda runt med händerna. Baka i ugnen i 25 minuter.
  4. Pressa över apelsinsaft och servera.