Chorizo kokt i rödvin med bönor och persilja

Chorizo kokt i rödvin med böner och persilja
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Chorizo kokt i rödvin med bönor och persilja

7 ingredienser

20 m

Enkel och snabblagad rätt där chorizo kokas i rödvin och blandas med bönor och persilja. Riktigt matigt och gott, perfekt för lunch eller när middagen behöver gå snabbt!

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar, skivad
  • 3 klyftor vitlök, hackad
  • 250 g chorizokorv, delade
  • 1 dl rött vin
  • 1 msk honung
  • 1 burk blandade bönor, à 380g sköljda och avhängda
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Svetta löken på medelvärme i olivolja, ca 3 min i en stekpanna. Ha i vitlöken och fräs ytterligare i 2 min.
  2. Tillsätt den delade chorizon och fräs i ca 3 min.
  3. Häll i rödvinet och honungen och koka ca 8 min.
  4. Tillsätt bönorna, rör om och toppa med persiljan. Serveras gärna med ett gott surdegsbröd.