• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Chokladtryffel med crunch

Viktväktarna Chokladtryffel med crunch
Foto: WW ViktVäktarna

Chokladtryffel med crunch

4 steg att laga

7 ingredienser

Len och god chokladtryffel på vit och mörk choklad med crunch från digestivekex.


Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

läs mer
WW chokladtryffel med crunch points

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

Ingredienser

portioner50 bitar
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk koncentrerad apelsinjuice
  • 200 g mörk choklad 70 %
  • 4 digestivekex

Gör så här

  1. Hacka vit choklad och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i mitten av ugnen på 175 grader ca 10 minuter tills den fått lite färg.
  2. Värm upp grädde tillsammans med smör i en kastrull. Tillsätt honung, apelsinjuice och hackad mörk choklad. Ta bort från plattan och blanda tills chokladen smält.
  3. Krossa kexen och blanda ner i chokladgrädden tillsammans med den vita chokladen. Häll upp i en form (15x20 cm) klädd i plastfolie.
  4. Låt stelna i kylen, ta bort plastfolien och dela i mindre trekanter.
TIPS!
Viktväktarna Lättare julkola

Fler tips från WW ViktVäktarna