I samarbete med WW ViktVäktarna

Chokladtryffel med crunch

0 röster
50 bitar
Viktväktarna Chokladtryffel med crunch
Foto: ViktVäktarna

Len och god chokladtryffel på vit och mörk choklad med crunch från digestivekex.

SmartPoints /bit: 2

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

Visa mer
50 bitar

Du behöver

  • 100 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk koncentrerad apelsinjuice
  • 200 g mörk choklad 70%
  • 4 digestivekex

Gör så här

  1. Hacka vit choklad och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i mitten av ugnen på 175 grader ca 10 minuter tills den fått lite färg.
  2. Värm upp grädde tillsammans med smör i en kastrull. Tillsätt honung, apelsinjuice och hackad mörk choklad. Ta bort från plattan och blanda tills chokladen smält.
  3. Krossa kexen och blanda ner i chokladgrädden tillsammans med den vita chokladen. Häll upp i en form (15x20 cm) klädd i plastfolie.
  4. Låt stelna i kylen, ta bort plastfolien och dela i mindre trekanter.
Tips!
Viktväktarna Lättare julkola
20 september 2018
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept