I samarbete med Marabou

Marabou chokladtacoskal

28 röster
6-8 skal

Kul och festlig chokladefterrätt som blir en snackis vid bordet! Med valfria fyllningar och tillbehör går den här desserttacon att variera i det oändliga efter tycke och smak.

Tips! Vill du att dina chokladtacos ska kunna stå utan stöd på tallriken? Häll ut en klick smält choklad på ett smörpapper och tryck fast tacon så den får som en fot. Ställ in i kyl och låt stelna.

Visa mer
6-8 skal

Du behöver

  • 200 g Marabou mjölkchoklad
  • 4-6 tacoskal

Fyllning

  • 1 dl grädde, vispad (smaksätt med choklad om du önskar)
  • 1 förp Marabou M Peanut
  • 1 Marabou Daim, hackad
  • 50 g nötter, hackade
  • 1 banan, skivad
  • 0,5 l jordgubbar
  • 100 g blåbär
  • kokosflingor

Gör så här

  1. Chokladdoppade tacoskal
    Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Doppa tacoskalen i chokladen. Du kan doppa hela, halva eller valfritt mönster.
  2. Häng skalen över kanten på en skål och låt stelna i kylskåp. Använd den smälta chokladen som blir över som topping sen.
  3. Chokladtacoskal
    Smält chokladen i mikro eller över vattenbad.
  4. Med hjälp av en matsked, gör rundlar (ca 10-12 cm) av den smälta chokladen på ett smörpapper.
  5. Ställ in dem i kylskåp och låt stelna 1-2 minuter (Obs! De får inte stelna så mycket att de inte går att böja!)
  6. Häng chokladrundlarna över en slev eller grillpinnar över en skål och in i kylen igen tills de stelnat.
  7. Ta fram skalen precis innan servering och ta bort allt smörpapper.
  8. Duka upp med olika fyllningar och låt alla fylla med sina favoritingredienser.
Tips!
marabou mini oreo

Marabou tipsar!

Fyll skalen med grädde och gott godis.
Toppa exempelvis med Mini Oreo!

10 december 2018

laddar fler recept...

Laddar fler recept...