Marabou chokladtacoskal
Marabou chokladtacoskal
10 ingredienser
Kul och festlig chokladefterrätt som blir en snackis vid bordet! Med valfria fyllningar och tillbehör går den här desserttacon att variera i det oändliga efter tycke och smak.
Tips! Vill du att dina chokladtacos ska kunna stå utan stöd på tallriken? Häll ut en klick smält choklad på ett smörpapper och tryck fast tacon så den får som en fot. Ställ in i kyl och låt stelna.
Ingredienser
- 200 g Marabou mjölkchoklad
- 4-6 tacoskal
Fyllning
- 1 dl grädde, vispad (smaksätt med choklad om du önskar)
- 1 förp Marabou M Peanut
- 1 Marabou Daim, hackad
- 50 g blandade nötter, hackade
- 1 banan, skivad
- 0,5 l jordgubbar
- 100 g blåbär
- riven kokos
Gör så här
Chokladdoppade tacoskal
- Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Doppa tacoskalen i chokladen. Du kan doppa hela, halva eller valfritt mönster.
- Häng skalen över kanten på en skål och låt stelna i kylskåp. Använd den smälta chokladen som blir över som topping sen.
Chokladtacoskal
- Smält chokladen i mikro eller över vattenbad.
- Med hjälp av en matsked, gör rundlar (ca 10-12 cm) av den smälta chokladen på ett smörpapper.
- Ställ in dem i kylskåp och låt stelna 1-2 minuter (Obs! De får inte stelna så mycket att de inte går att böja!)
- Häng chokladrundlarna över en slev eller grillpinnar över en skål och in i kylen igen tills de stelnat.
- Ta fram skalen precis innan servering och ta bort allt smörpapper.
- Duka upp med olika fyllningar och låt alla fylla med sina favoritingredienser.
TIPS!