Chokladsufflé med hallon och passionsfrukt

3 röster

Magnus Johanssons recept på chokladsufflé med hallon och passionsfrukt.

Visa mer

Du behöver

  • 200 g hallonpuré
  • 100 g passionsfrukt pure med kärnor
  • 1 vaniljstång
  • 250 g choklad 85 %
  • 120 g äggulor
  • 3 tsk maizena
  • 400 g äggvita
  • 2 tsk citronsaft
  • färska hallon

Gör så här

  1. Börja med att smörja suffléformar med smör.
  2. Skrapa ur innanmätet från vaniljstången och koka ihop en kräm tillsammans med hallonpuré, passionsfrukt, choklad, äggulor samt maizena.
  3. Vispa sedan äggvita och citronsaft till en styv maräng.
  4. Vänd ned marängen i den varma choklad- och hallonkrämen. Det är viktigt att den är varm, annars blir det inte bra.
  5. Vänd ner smeten i smörsmorda formar. Tryck eventuellt ner ett färskt hallon mitt i formen.
  6. Bakas i 190 grader (varmluft) 10-12 minuter. Ställ formarna i ojämna rader på plåten så att varmluften kommer till från alla håll.
7 februari 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept