Chokladrulltårta med konjak

Chokladrulltårta med konjak
Foto: Pernilla Thelaus
Morgan "Mojje" Johansson
Morgan "Mojje" Johansson

Chokladrulltårta med konjak

Av: Morgan "Mojje" Johansson

Från: Hela Sverige bakar

17 ingredienser

Mojjes rulltårta med chokladsmörkräm, konjak och jordgubbar.

Det här är ett deltagarrecept från Hela kändis-Sverige bakar.

Ingredienser

Botten

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 dl mjölk
  • 3 msk kakao
  • 1 skvätt konjak
  • strösocker, att strö över

Chokladsmörkräm

  • 200 g smör, kallt
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 3 äggulor
  • 1 skvätt konjak

Garnering

  • 2 dl grädde
  • jordgubbar
  • chokladgodis

Gör så här

Botten

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner det i äggsmeten tillsammans med en skvätt konjak.
  3. Bred ut smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen 5-7 min.
  4. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och låt kallna.

Chokladsmörkräm

  1. Blanda smör, flor- och vaniljsocker, kakao, konjak och gulor till en slät kräm. (Använd gärna matberedare, då måste smöret vara kylskåpskallt).
  2. Bred krämen över kakan och rulla ihop den till en rulle och skiva sedan upp kakan.

Garnering

  1. Vispa grädden och spritsa ut på bakelsens ovansida.
  2. Gröp ur jordgubbar och tryck ner en chokladgodis, låt gärna chokladgodisen smälta i jordgubben.
  3. Avsluta med att toppa med lite kakao.