Chokladpannacotta med färska hallon

Chokladpannacotta med färska hallon
Foto: TV4

Chokladpannacotta med färska hallon

Av: David - Arvika

Från: Halv åtta hos mig

5 ingredienser

45m

Söt pannacotta med choklad, serveras med färska hallon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g mjölkchoklad
  • 1,5 gelatinblad

Garnering

  • 125 g färska hallon
  • choklad, riven

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinet i ett glas med kallt vatten.
  2. Värm grädden till nästan kokpunkt, lägg i choklad så den smälter ihop med grädden.
  3. Stäng av värmen och tillsätt gelatinet, rör om tills gelatinet har löst upp sig.
  4. Häll upp blandningen i fina serveringsglas och låt glasen stå i kylen i 30-35 min.

Servering

  1. Ta ut pannacottan ur kylen och toppa med riven choklad och färska hallon.