Chokladmums med grädde och hallon

Chokladmums med grädde och hallon
Foto: TV4

Chokladmums med grädde och hallon

Av: Richard - Strängnäs Mariefred

Från: Halv åtta hos mig

20 ingredienser

30m

Saftiga chokladmuffins toppade med söt vaniljgrädde och syrliga hallon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Muffins

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 1,5 dl vetemjöl
  • muffinsformar

Fyllning

  • 50 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vetemjöl
  • 2 tsk kakao
  • 0,5 dl laktosfri grädde
  • 0,5 dl laktosfri mjölk

Gräddtopping

  • 2 dl hallon
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 2 msk limefrukt, saft
  • 2 dl laktosfri grädde
  • 0,5 msk vaniljpulver
  • 1 msk strösocker

Gör så här

Muffins

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Smält smör och blanda alla torra ingredienser.
  4. Rör ihop alla ingredienser och fyll muffinsformar till hälften med smet och grädda i exakt 15 min.
  5. Ta ut låt svalna en aning medan du gör fyllning.

Fyllning

  1. Smält smöret i en kastrull och vispa ner alla ingredienser.
  2. Låt det småputtra och fyll sedan muffinsarna, i mitten, med fyllningen. Låt stå.

Topping

  1. Lägg hallon på ett fat. Häll på socker och limesaft. Låt dra i 5 min.
  2. Blanda grädden med vaniljpulver och socker och vispa till önskad konsistens.
  3. Toppa muffins med grädde och garnera med hallon.