Saftiga chokladmuffins toppade med söt vaniljgrädde och syrliga hallon.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Muffins
2 ägg
3 dl strösocker
100 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
muffinsformar
Fyllning
50 g smör
2 msk strösocker
1 tsk vetemjöl
2 tsk kakao
0,5 dl laktosfri grädde
0,5 dl laktosfri mjölk
Gräddtopping
2 dl hallon
0,5 msk vaniljsocker
2 msk limefrukt, saft
2 dl laktosfri grädde
0,5 msk vaniljpulver
1 msk strösocker
Gör så här
Muffins
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker poröst.
Smält smör och blanda alla torra ingredienser.
Rör ihop alla ingredienser och fyll muffinsformar till hälften med smet och grädda i exakt 15 min.
Ta ut låt svalna en aning medan du gör fyllning.
Fyllning
Smält smöret i en kastrull och vispa ner alla ingredienser.
Låt det småputtra och fyll sedan muffinsarna, i mitten, med fyllningen. Låt stå.
Topping
Lägg hallon på ett fat. Häll på socker och limesaft. Låt dra i 5 min.
Blanda grädden med vaniljpulver och socker och vispa till önskad konsistens.