Chokladmousse på mjölkchoklad

Chokladmousse på mjölkchoklad
Foto: Aito

Chokladmousse på mjölkchoklad

5 ingredienser

30 m

God, len och smakrik chokladmousse gjord på krämiga Aito Oat for Whipping.

Miljövänligt tips!
aito_whipping

Miljövänligt tips!

Använd Aito havrebaserade whipping.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 250 ml Aito Oat for Whipping
  • 100 g mjölkchoklad (tex Fazer Blå eller Ögon Bakchoklad)
  • 1 msk vatten
  • 2 msk strösocker
  • 2 äggulor

Gör så här

  1. Börja med att låta 1 dl av Aito Oat for Whipping sjuda upp på spisen i en liten kastrull, hacka samtidigt ner chokladen till små bitar och lägg dem i en liten skål. Häll sedan den varma Aito’n över chokladen och rör om så att du får en len smet.
  2. Vispa nu upp den resterande Aito’n till ett medeltjockt skum och ställ in det i kylen så länge.
  3. Vispa ihop äggulorna lätt i en stor bunke och koka sedan upp sockret och vattnet. Häll sockerlagen över äggulorna samtidigt som du vispar kraftigt tills du får ett fint skum. Tag chokladsmeten och häll den över äggskummet och blanda ihop, vänd sedan i den kalla uppvispade Aito’n.
  4. Häll upp i valfria glas och låt dem stelna i kylen minst en timme, vispa sedan upp lite Aito Oat for Whipping och lägg ovanpå!
TIPS!
Tips från Aito!
Sommartårta med blandade bär

Tips från Aito!

Fler mjölk- och glutenfria recept hittar du här

Läs mer