100 g mjölkchoklad (tex Fazer Blå eller Ögon Bakchoklad)
1 msk vatten
2 msk strösocker
2 äggulor
Gör så här
Börja med att låta 1 dl av Aito Oat for Whipping sjuda upp på spisen i en liten kastrull, hacka samtidigt ner chokladen till små bitar och lägg dem i en liten skål. Häll sedan den varma Aito’n över chokladen och rör om så att du får en len smet.
Vispa nu upp den resterande Aito’n till ett medeltjockt skum och ställ in det i kylen så länge.
Vispa ihop äggulorna lätt i en stor bunke och koka sedan upp sockret och vattnet. Häll sockerlagen över äggulorna samtidigt som du vispar kraftigt tills du får ett fint skum. Tag chokladsmeten och häll den över äggskummet och blanda ihop, vänd sedan i den kalla uppvispade Aito’n.
Häll upp i valfria glas och låt dem stelna i kylen minst en timme, vispa sedan upp lite Aito Oat for Whipping och lägg ovanpå!