Chokladmaränger, Andréa Brändströms recept

1 röst
2 h

Spröda och goda maränger med mörk choklad. 

Visa mer
2 h

Du behöver

  • 100 g mörk choklad
  • 3 äggvitor
  • 1,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Hacka chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad. Låt svalna.
  3. Vispa äggvitorna tills de börjar skumma. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fast och vit marängsmet.
  4. Varva marängsmeten med chokladen i en spritspåse med önskad tyll och spritsa ut marängerna på plåten.
  5. Grädda marängerna mitt i ugnen i 1,5 timme. Låt dem gärna ligga kvar på plåten i rumstemperatur över natten, så blir de riktigt torra och spröda.
28 januari 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept