Chokladmaränger, Andréa Brändströms recept

1 röst
2 h

Spröda och goda maränger med mörk choklad.

Visa mer
2 h

Du behöver

  • 100 g mörk choklad
  • 3 äggvitor
  • 1,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Hacka chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad. Låt svalna.
  3. Vispa äggvitorna tills de börjar skumma. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fast och vit marängsmet.
  4. Varva marängsmeten med chokladen i en spritspåse med önskad tyll och spritsa ut marängerna på plåten.
  5. Grädda marängerna mitt i ugnen i 1,5 timme. Låt dem gärna ligga kvar på plåten i rumstemperatur över natten, så blir de riktigt torra och spröda.
28 januari 2018

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept