Chokladkräm med blodapelsin

11 röster
6

En enkel choklad- och apelsinkräm som serveras med filéer av blodapelsin.

Maya Samuelssons dryckestips

Braida Brachetto d´Acqui 2015, Nr 6260. Italien, Piemonte

Visa mer
6

Du behöver

  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 100 g mörk choklad
  • 4 blodapelsiner

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 minuter.
  2. Värm grädde och socker i en kastrull. Smält ned gelatinbladen och hackad mörk choklad. Riv i skal från 0,5 apelsin.
  3. Häll upp i glas och låt svalna. Ställ i kyl minst 3 timmar.
  4. Skala filéer av apelsinerna. Toppa chokladkrämen med apelsin vid servering.
2 februari 2018

Fler goda recept