Chokladkaka

Foto: ViktVäktarna
Chokladkaka
9 ingredienser
25 m
En härlig chokladkaka går alltid hem! Servera den med en massa bär så blir det extra gott.
Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.
ViktVäktarnas Points

ViktVäktarnas Points
Ikonen visar Pointsvärdet receptet har för den som är medlem hos ViktVäktarna.
Läs mer
Ingredienser
- 1 tsk rapsolja
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 250 g lättkvarg
- färska bär
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj en springform, ca 21 cm i diameter, med olja.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i äggsmeten. Tillsätt kvarg och blanda till en jämn smet.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt helst kakan stå i kylen över natten.
- Servera med färska bär.
TIPS!
Fler tips från ViktVäktarna!

Fler tips från ViktVäktarna!
Här hittar du fler smarta recept från ViktVäktarna.
Läs mer