I samarbete med ViktVäktarna

Chokladkaka

25 m
12 bitar
Chokladkaka med kvarg och färska bär
Foto: ViktVäktarna


En härlig chokladkaka går alltid hem! Servera den med en massa bär så blir det extra gott. 

SmartPoints per portion: 5 

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

21 december 2016
25 m
12 bitar

Du behöver

  • 1 tsk rapsolja
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 250 g naturell kvarg, 1%
  • färska bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en springform, ca 21 cm i diameter, med olja.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i äggsmeten. Tillsätt kvarg och blanda till en jämn smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt helst kakan stå i kylen över natten.
  5. Servera med färska bär.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna