Chokladkaka

Chokladkaka med kvarg och färska bär
Foto: ViktVäktarna

Chokladkaka

9 ingredienser

25 m

ww viktväktarna

En härlig chokladkaka går alltid hem! Servera den med en massa bär så blir det extra gott. 

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.

ViktVäktarnas Points
WW Points 6

ViktVäktarnas Points

Ikonen visar Pointsvärdet receptet har för den som är medlem hos ViktVäktarna.

Läs mer

WW ViktVäktarna

Ingredienser

portioner bitar
  • 1 tsk rapsolja
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 250 g lättkvarg
  • färska bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en springform, ca 21 cm i diameter, med olja.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i äggsmeten. Tillsätt kvarg och blanda till en jämn smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt helst kakan stå i kylen över natten.
  5. Servera med färska bär.
TIPS!
Fler tips från ViktVäktarna!
ViktVäktarna Lätta kanelbullar

Fler tips från ViktVäktarna!

Här hittar du fler smarta recept från ViktVäktarna.

Läs mer