Chokladhjärta

Chokladhjärta
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Chokladhjärta

11 ingredienser

En rar kaka med vuxen smak, kanske till Alla hjärtans dag? Den kan förstås även bakas i en vanlig sockerkaksform.

Ingredienser

portioner
  • 175 g smör
  • 1,25 dl kakao
  • 1 dl kaffe, kallt (starkt)
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • florsocker, till dekor
  • smör, till formen
  • ströbröd, till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Smörj och brödströ en hjärtform. Smält smöret och vispa ner kakao, kaffe och socker. Låt kallna.
  2. Vispa ihop äggen lätt och rör ner dem. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
  3. Slå smeten i formen, grädda cirka 40 minuter. Lossa kakan från formen, låt den kallna på galler och sikta över florsocker.