Len chokladglass serveras i en skål av choklad tillsammans med kokos, kexsmulor, hallon och jordgubbar. En lyxig och vacker efterrätt som Wichudaporn bjöd på i finalen av Sveriges mästerkock 2019.
Koka upp mjölk och grädde tillsammans med en vaniljstång.
Smält choklad i en skål över ett vattenbad.
Vispa äggulor med socker i en skål. Häll ner den smälta chokladen i äggvispet. Vispa sedan ner gräddmjölken och rör om till en fin smet.
Öppna kokosnöten. Använd en mejsel och hammare för att göra hål och ta ut vätskan och sedan en sked för att skapa ut kokosköttet. Hacka kokosköttet och tillsätt glassmeten.
Häll chokladglassen i en glassmaskin och låt maskinen jobba tills glasen är fryst och har en fin konsistent.
Chokladskålar
Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna något. ´
Blås upp ballongerna och bottnarna på ballongerna i chokladen så det blir som skålar. Ställ de ballongerna på ett bakplåtspapper tills de stelnat helt.
Sätt en liten tejpbit på varje balkong och sätt en nål genom tejpen. Då smäller inte ballongerna så chokladen spricker. Ta loss ballongerna och skålarna är klara.
Hallon och jordgubbar
Dela jordgubbarna i halvor. Smält socker och smör i en stekpanna. Lägg i bären och låt koka två minuter.
Kexsmul
Smula sönder kexen i en påse. Smält smöret och häll över kexen jobba in smöret och låt dra i 3 minuter. Låt svalna.
Servera glassen i chokladskålen. Häll över bären och kexsmulorna.