Chokladfondant med thaibasilikaglass

Chokladfondant med thaibasilikaglass
Foto: TV4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Chokladfondant med thaibasilikaglass

9 ingredienser

30 m

Krämig och god chokladfondant som serveras med basilikaglass och färska bär.

Ingredienser

portioner

Fondant

  • 240 g chokladpellets 70 %
  • 240 g smör
  • 8 ägg
  • 220 g strösocker
  • 120 g vetemjöl
  • 1 msk kakao

Servering

  • 1 kruka thaibasilika
  • 4 port glass
  • körsbär (eller andra färska bär)

Gör så här

  1. Mixa vaniljglass med thai-basilika. Smaka av till den smak du önskar. Frys på nytt.

Fondant

  1. Värm ugnen på 200 grader.
  2. Smält choklad och smör (gärna i ett vattenbad).
  3. Rör ihop socker och ägg.
  4. Blanda den smälta chokladblandningen med ägg och socker och sikta i mjöl och kakao via en sil. Vänd runt alla ingredienser med en slickepott tills smeten är helt slät.
  5. Kyl ner smeten och smörj formar med matfett.
  6. Fyll formarna och baka av på 200 grader i 5 minuter och 30 sekunder.
  7. Lägg upp fondanten på tallrik och servera med glass och bär.