Chokladfondant med rysk yoghurt

En chokladfondant ska vara riktigt kladdig i mitten så chokladen rinner ut. Servera med hallon och rysk yoghurt, som är både gräddig och lite syrlig, det bryter av fondanten fint!

Dryckestips från Maya Samuelsson:

Sött starkvin, Blandy's Colheita Malmsey 2008
Portugal, Madeira
Nr 7833 

18 november 2016
20 m

Du behöver

  • 240 g choklad
  • 240 g smör
  • 220 g socker
  • 8 ägg
  • 1 msk kakao
  • 120 mjöl

Servering

  • rysk yoghurt
  • hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält choklad och smör över vattenbad. Rör ihop socker och ägg.
  3. Rör ihop den smälta chokladen med äggsmeten. Sikta och vänd i kakao och mjöl.
  4. Häll upp smeten i fondantformar och baka i ugnen i 5 minuter.
  5. Servera med en klick rysk yoghurt och hallon.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Bakformar från kända varumärken

Bakformar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept