I samarbete med Maille

Chokladfondant med extra sting

14 röster
40 m
4
Mailles Chokladfondant
Foto: Mailles

Chokladfondant som får extra sting av lite dijonsenap, serveras med yoghurt och bär. Lyxigt och riktigt gott!

Visa mer
40 m
4

Du behöver

  • 100 g margarin
  • 100 g mörk choklad 60-70%
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 msk Maille Original Dijonsenap
  • 1 msk margarin, till formarna
  • 0,5 dl strösocker, till formarna
  • 4 små ugnsfasta portionsformar

Servering

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg choklad och margarin i en kastrull och smält på låg värme och tillsätt senapen. Ställ åt sidan.
  3. Vispa ägg, äggulor och socker och fluffigt i en degblandare eller med elvisp.
  4. Blanda sedan försiktigt ner margarin och choklad under omrörning. Vänd sist ner mjölet försiktigt.
  5. Smörj formarna med margarin och strö socker i dem så att det täcker sidorna och botten.
  6. Fördela sedan smeten i varje form och baka av i ca 8 minuter eller till 85 grader i mitten. Viktigt är att du inte öppnar ugnen medan dem är inne, då kan de sjunka ihop.
  7. När de är klara ta ut dem försiktigt och låt dem svalna lite.
  8. Skär med en matkniv runt sidorna och vänd dem upp och ner på en tallrik. Lyft bort formen och garnera med bär och yoghurt.
13 december 2017

Laddar fler recept