Chokladfondant med Bajadera

Chokladfondant med Bajadera

10 ingredienser

30 m

Perfekt smältande chokladfondant fylld med Bajadera nougat. Den här efterrätten kommer garanterat imponera på middagsgästerna.

Tips! För att förbereda efterrätten kan du frysa smeten i keramikformar och sedan gräddas direkt utan att de behöver tinas upp.

Bajadera produkt

Fyll chokladfondanten med Bajadera nougatbtar.

Ingredienser

portioner
  • 100 g bakchoklad
  • 100 g smör
  • 100 g strösocker
  • 3 ägg
  • 50 g vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 6 Bajadera
  • kakao, till formarna

Servering

  • 2 dl grädde, vispad
  • 100 g färska bär (eller frukt efter säsong)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär choklad och smör i kuber och smält i en kastrull på svag värme. Dra av kastrullen från värmen är chokladen och smöret har smält och vispa ner sockret med en elvisp.
  3. Tillsätt ett ägg i taget när sockret har löst upp sig. Vispa igen tills smeten blir fluffig och len. Tillsätt sedan mjöl och en nypa salt.
  4. Ta fram 6 små portionsformar som rymmer ca 125 ml. Smörj varje form med lite smör och pudra med kakao. Fyll varje form upp till hälften eftersom smeten jäser i ugnen. Tryck försiktigt ner en Bajadera i varje form, var noga med att inte trycka ner Bajadera enda ner till botten av formen.
  5. Grädda i ugnen i ca 12–14 minuter. Tryck försiktigt ut kakan ur formen och servera med vispad grädde och bär eller frukt.