I samarbete med Balkan for beginners

Chokladfondant med Bajadera

0 röster
30 m
6
Chokladfondant med Bajadera
Foto: Kras

Fyll chokladfondanten med Bajadera nougatbtar.

Bajadera produkt

Perfekt smältande chokladfondant fylld med Bajadera nougat. Den här efterrätten kommer garanterat imponera på middagsgästerna.

Tips! För att förbereda efterrätten kan du frysa smeten i keramikformar och sedan gräddas direkt utan att de behöver tinas upp.

Visa mer
30 m
6

Du behöver

  • 100 g bakchoklad
  • 100 g smör
  • 100 g socker
  • 3 ägg
  • 50 g vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 6 Bajadera
  • kakao, till formarna

Servering

  • 2 dl grädde, vispad
  • 100 g färska bär (eller frukt efter säsong)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär choklad och smör i kuber och smält i en kastrull på svag värme. Dra av kastrullen från värmen är chokladen och smöret har smält och vispa ner sockret med en elvisp.
  3. Tillsätt ett ägg i taget när sockret har löst upp sig. Vispa igen tills smeten blir fluffig och len. Tillsätt sedan mjöl och en nypa salt.
  4. Ta fram 6 små portionsformar som rymmer ca 125 ml. Smörj varje form med lite smör och pudra med kakao. Fyll varje form upp till hälften eftersom smeten jäser i ugnen. Tryck försiktigt ner en Bajadera i varje form, var noga med att inte trycka ner Bajadera enda ner till botten av formen.
  5. Grädda i ugnen i ca 12–14 minuter. Tryck försiktigt ut kakan ur formen och servera med vispad grädde och bär eller frukt.
30 augusti 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...