Chokladcappuccino

Chokladcappuccino
Foto: TV4

Chokladcappuccino

Av: Veronica - Åhus

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

45m

Chokladmousse med smak av kaffe, serverad i koppar av choklad, toppad med limegrädde, vit choklad och hallon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

"Koppen"

  • 200 g mörk choklad
  • 4 ballonger

"Kaffet"

  • 3 dl grädde
  • 2 tsk snabbkaffepulver
  • 1,5 dl mjölkchoklad
  • 1 dl sockerlag (hälften vatten/hälften socker)
  • 1 äggula
  • 1 msk cocoa nibs

"Skummet"

  • 1 dl vit bakchoklad
  • 2 dl grädde
  • 0,5 limefrukt

Tillbehör

  • hallon

Gör så här

”Koppen”

  1. Smält mörk choklad i en stor skål. Låt svalna.
  2. Blås upp 4 ballonger (inte för stora!) och doppa i chokladen så nederdelen av ballongen täcks. Placera på bakplåtspapper och låt stelna i kyl.
  3. När chokladen har stelnat klipp av toppen på ballongen och dra försiktigt bort alla ballongrester ur chokladkoppen som blir kvar. Låt stå kyl.

”Kaffet”

  1. Vispa 2 dl grädde ganska hårt och sätt i kyl.
  2. Koka upp 1 dl grädde med 2 tsk snabbkaffe. Häll grädden över mjölkchokladen och rör tills du får en len smet.
  3. Koka upp sockerlagen och häll över äggulan samtidigt som du vispar hårt. Vispa tills du får ett fint skum.
  4. Blanda ner chokladsmeten i skummet.
  5. Blanda sist ner grädden och lite cocoa nibs. Fördela moussen i chokladkopparna. Sätt i kyl.

”Skummet”

  1. Smält 1 dl vit choklad. Låt svalna något.
  2. Vispa 2 dl grädde ganska hårt.
  3. Riv skalet av en halv lime i grädden.
  4. Blanda grädde och choklad väl. Fördela ovanpå mjölkchokladmoussen när den har stelnat.
  5. Servera med färska hallon.