Chokladbrownies med butternutpumpa

Chokladbrownies med butternutpumpa
Foto: WW ViktVäktarna

Chokladbrownies med butternutpumpa

24

9 ingredienser

ww viktväktarna

​Alldeles ljuvliga brownies! Låter det konstigt med pumpa i en kaka? Du måste testa det, pumpan ger dessa brownies både sötma och saftighet.

**Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.
**

läs mer
9

WW ViktVäktarnas PersonligaPoints

Ikonen visar PersonligaPoints-intervallet ett recept kan ha per portion för den som är medlem hos WW ViktVäktarna.

Läs mer

ww viktväktarna

Ingredienser

portioner
  • 300 g butternutpumpa
  • 100 g mörk choklad 70 %
  • 4 ägg
  • 200 g strösocker
  • 40 g kakao
  • 75 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 tsk florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 160 grader). Klä en bakform (20x20 cm) med bakplåtspapper.
  2. Skär pumpa i 2 cm stora bitar och lägg i en skål. Häll på lite vatten och täck med plastfolie. Tillaga i mikro på högsta effekt 10-12 minuter tills den mjuknar. Häll av överskottsvattnet.
  3. Grovhacka choklad och blanda ner i den varma pumparöran så att den smälter. Mixa blandningen till en grov puré med en stavmixer. Ställ åt sidan för att svalna.
  4. Vispa ägg och socker pösigt i en stor skål. Vänd ner kakao, mjöl, bakpulver och salt.
  5. Vänd sedan ner pumparöran och häll smeten i formen. Grädda i ugn 25-30 minuter tills kakan stelnat.
  6. Ta ut och låt kakan svalna i formen minst en timme. Skär i 12 bitar och pudra över florsocker vid servering.
TIPS!
ViktVäktarna Lätta kanelbullar

Fler tips från WW ViktVäktarna