I samarbete med ViktVäktarna

Chokladbrownies med butternutpumpa

Chokladbrownies med butternutpumpa
Foto: ViktVäktarna

Alldeles ljuvliga brownies! Låter det konstigt med pumpa i en kaka? Du måste testa det, pumpan ger dessa brownies både sötma och saftighet.

SmartPoints/bit: 8

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här!

14 juni 2017
12

Du behöver

  • 300 g butternutpumpa
  • 100 g mörk choklad 70%
  • 4 ägg
  • 200 g socker
  • 40 g kakao
  • 75 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 tsk florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 160 grader). Klä en bakform (20x20 cm) med bakplåtspapper.
  2. Skär pumpa i 2 cm stora bitar och lägg i en skål. Häll på lite vatten och täck med plastfolie. Tillaga i mikro på högsta effekt 10-12 minuter tills den mjuknar. Häll av överskottsvattnet.
  3. Grovhacka choklad och blanda ner i den varma pumparöran så att den smälter. Mixa blandningen till en grov puré med en stavmixer. Ställ åt sidan för att svalna.
  4. Vispa ägg och socker pösigt i en stor skål. Vänd ner kakao, mjöl, bakpulver och salt.
  5. Vänd sedan ner pumparöran och häll smeten i formen. Grädda i ugn 25-30 minuter tills kakan stelnat.
  6. Ta ut och låt kakan svalna i formen minst en timme. Skär i 12 bitar och pudra över florsocker vid servering.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna